Hormonok: Az egyik legközkedveltebb antioxidáns (fórum)

Szeretettel köszöntelek a hormonzavarok-endokrinológia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 522 fő
  • Képek - 11 db
  • Videók - 2 db
  • Blogbejegyzések - 149 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 15 db

Üdvözlettel,

hormonzavarok-endokrinológia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a hormonzavarok-endokrinológia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 522 fő
  • Képek - 11 db
  • Videók - 2 db
  • Blogbejegyzések - 149 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 15 db

Üdvözlettel,

hormonzavarok-endokrinológia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a hormonzavarok-endokrinológia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 522 fő
  • Képek - 11 db
  • Videók - 2 db
  • Blogbejegyzések - 149 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 15 db

Üdvözlettel,

hormonzavarok-endokrinológia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a hormonzavarok-endokrinológia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 522 fő
  • Képek - 11 db
  • Videók - 2 db
  • Blogbejegyzések - 149 db
  • Fórumtémák - 7 db
  • Linkek - 15 db

Üdvözlettel,

hormonzavarok-endokrinológia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Az egyik legközkedveltebb antioxidáns

Ezt a témát Dr. Károlyi Zoltán indította 13 éve



Amerikában a bennszülöttek már régóta ismerték a kakaófát, aminek magját tápszernek és pénznek egyaránt használták.A kakaóbab jóval az európai invázió után is fizetőeszköz maradt. A maják, később pedig az aztékok és az inkák már négyféle kakaóitalt ismertek. Ezek egyike a sokoatl vagy más néven habos víz, amit kakaóból, kukorica- vagy maniókalisztből, mézből, vaníliából és vízből készítettek, emellett cukorral, fahéjjal és ánizzsal ízesítettek. A magvakat borító fehér terméshúst csemegeként ették, a termés más részeiből használati tárgyakat és szereket (terméshéj → kanalak, pohár, edények; levelek → háztető; kakaóbab → gyógyszer) gyártottak.
A kakaó elterjesztésének kulcsfigurája egyes források szerint Kolombusz, mások szerint Cortez volt. Bárkinek is van igaza, a spanyolok hozták be a kakaót Európába, és innen került tovább Afrikába, Ázsiába. A 16. században rendszerint porrá őrölt kakaóporból, ánizsból, szegfűszegből és fahéjból kevert kakaómasszát szállítottak hajókon Európába, ahol csokoládéitalt főztek belőle. Az első csokoládéfőző 1580-ban nyílt meg Spanyolországban. A forró csokoládé a 17. század közepén, a teával egyidőben terjedt el Európában. Ekkor még rendkívül drága csemegének számított, arannyal kellett fizetni érte. Az osztrák és francia nemesség a spanyol udvarból vette át divatját — divatról lévén szó, legalább annyian ellenezték, mint ahányan éljenezték. Linné istenítette, ezért adta neki a Theobroma, azaz „az istenek eledele” latin nevet. Clusius, híres francia botanikus ellenben azt mondta: „a kakaó csak a disznóknak való.”Ma polifenol tartalma miatt értékes antioxidánsnak tartják . Mit gondoltok ?

Hozzászólások eddig: 5

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Dr. Károlyi Zoltán üzente 13 éve

Szia Kata Én nem ismerem , de mindenkinek ajánlom a honlap főnökének receptjét !

Válasz

Ravasz Katalin üzente 13 éve

Szia Zoli, valoban fantaszikus a csokoládé, és én imádom is!
Nem rég felfedeztem egy új régi terméket, a xocai csokoládét, amit bűntetlenül ehetek. Annélkül, hogy híznék! Sőt fogyni is lehet vele. Egy bonbon elfogyasztása után, egyrészt hosszú ideig megmarad a csokoládé íze, még ha mást eszem is utána, másrészt kb 4-5 órán keresztül nem vagyok éhes, és a napi antioxidánst is magamhoz vettem! Szuper

http://chocolatebomba.blogspot.com/

Válasz

Dr. Károlyi Zoltán üzente 13 éve

Nem Kata , csak vissza kell kanyarodni az ősi receptekhez ! Zoli

Válasz

Samai Katalin üzente 13 éve

De még mekkora különbségek vannak!

Viszont ha a csoki luxuscikké válik, lesz egy csomó karcsú és boldogtalan nő! :) (Most persze csak viccelni próbáltam)

Válasz

Kovács Goda Anna üzente 13 éve

Ép a minap olvastam, hogy luxuscikké válik a csokoládé.
Na persze van különbség csoki és csoki közt. Nem mindegy, hogy hány százalékban tartalmaz kakaót az a csokoládé. De szerintem az ár aránytalan a csoki összetételével, vagyis azt akarom mondani, hogy az 50% kakaó tartalmú csoki áránál a 75% kakaótartalmú nem 25%-kal drágább, hanem lényegesen többel.
Ezért is van az hogy egészség szempontjából az étcsokoládé értékesebb, mint a tejcsoki.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu